Kerkelijke organisatie

Onze kerk staat niet op zich. We voelen ons verbonden met de wereldwijde kerk en de kerk van onze voorouders.

Binnen Nederland zijn we aangesloten bij de Protestantse Kerk Nederland, afgekort met PKN. Deze overkoepelende organisatie regelt veel landelijke zaken en opleidingen. Ook zorgt deze voor eenheid in uitstraling en communicatie.

Onze kerk heeft ook een eigen organisatie. Deze bestaat o.a. uit de voorganger, de kerkenraad (bestuur) musicus, beheerder en vrijwilligers.

De onderstaande hoofdstukken geven een beeld van de kerkelijke organisatie zoals deze bij ons in ingericht. Ook is er meer te vinden over ons als kerkelijke gemeente en de gebouwen.

Elke zondag komen we samen in de kerk en doen we mee met diverse activiteiten.

Hier voelen we ons thuis, (meer…)

Actief in de kerk

Er zijn veel mensen actief in de kerk. Enkele hiervan zijn in dienst van de kerk, maar verreweg de meeste zijn vrijwilliger. Wist je dat de kerk is de grootste vrijwilligers organisatie van Nederland is? (meer…)