Berichten

De balk en de splinter

Aanvang: 9-8-2020 om 10.00 uur
Voorganger: Dhr. De Koning uit Heteren

Deze zondag is de tweede van een blok met vier teksten uit het evangelie volgens Matteüs. Elk van deze vier teksten laat Jezus als wijze leraar zien. Vandaag een voorbeeld van Jezus uit de Bergrede waarin hij oproept om voorzichtig te zijn met je oordeel over anderen.

Tekst(en): Matteüs 7: 1-5

Doopdienst 2 augustus 2020

Aanvang: 2-8-2020 om 14.00 uur
Voorganger: Ds. Jan Waagmeester uit Nijmegen

De ‘echte’ dienst is alleen toegankelijk voor genodigden i.v.m. de corona-maatregelen, maar is rechtstreeks te volgen via de kerkomroep. Dit kan via de luisterkastjes door ‘Hervormd Heelsum’ te selecteren of op uw computer, tablet of smartphone.

Van deze dienst is ook een videoregistratie gemaakt. Deze is gepubliceerd op op het YouTube kanaal van onze gemeenten. Bekijk de dienst direct via de onderstaande knop.

• Organist: Bernard van Beek

Eredienst online van 2 augustus 2020

Maak je geen zorgen

Aanvang: 2-8-2020 om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Joke Quik-Verweij, Brummen

Deze zondag is de eerste van een blok met vier teksten uit het evangelie volgens Matteüs. Elk van deze vier teksten laat Jezus als wijze leraar zien. Op deze zondag horen we hoe Jezus aan de hand van voorbeelden vertelt dat God elke dag met liefde voor je zorgt, en dat je je dus geen zorgen hoeft te maken over de materiële dingen. Het is belangrijker om je op God en zijn nieuwe wereld te richten. gelezen. Op deze horen we hoe koning Salomo een tempel bouwt voor God.

Tekst(en): Matteüs 6:25-34

Eredienst online van 26 juli 2020

Een tempel voor God

Aanvang: 26-7-2020 om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Jan Waagmeester uit Nijmegen

Deze zondag is de vierde van een blok met verhalen over Salomo. We lezen hoe Salomo koning wordt, dat hij een wijze koning is, en dat hij de tempel voor God bouwt. We hebben in dit blok ook een wijsheidstekst uit het bijbelboek Prediker gelezen. Op deze horen we hoe koning Salomo een tempel bouwt voor God.

Tekst(en): 1 Koningen 6:1-38

Doopdienst 19 augustus 2020

Doopdienst zondag 19 juli 2020 om 14.00 uur

vanuit het ‘kerkje op de heuvel’ te Heelsum

Aanstaande zondag 19 juli 2020 vindt er om 14.00 uur een doopdienst plaats vanuit het ‘kerkje op de heuvel’ te Heelsum.

In deze dienst wordt Sofia Verburg gedoopt, dochter van Mirjam en Sander.

Voorganger is ds. W.J.J. Koelewijn en organist Jan-Simon Huijser.

Deze dienst is alleen toegankelijk voor genodigden i.v.m. de 1,5 meter samenleving.

De dienst is wel rechtstreeks te volgen via de kerkomroep. Dit kan via de luisterkastjes door ‘Hervormd Heelsum’ te selecteren of op uw computer: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10478.

Van deze dienst wordt ook een beeldregistratie gemaakt en deze komt in de loop van volgende week beschikbaar op het gebruikelijke YouTube-kanaal van de zondagdiensten en kunt u op de door u gebruikelijke wijze bekijken en luisteren.

Eredienst online van 12 juli 2020

Salomo wordt koning

Aanvang: 12-7-2020 om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Wouter Koelewijn

Deze zondag is de tweede van een blok met drie verhalen over Salomo. We lezen hoe Salomo koning wordt, dat hij een wijze koning is, en dat hij de tempel voor God bouwt. We lezen in dit blok ook een wijsheidstekst uit het bijbelboek Prediker. Op deze zondag lezen we dat koning Salomo een wijze koning is.

Tekst(en): 1 Koningen 3: 2-15

Eredienst online van 5 juli 2020

Salomo wordt koning

Aanvang: 5-7-2020 om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Wouter Koelewijn

Deze zondag is de eerste van een blok met drie verhalen over Salomo. We lezen hoe Salomo koning wordt, dat hij een wijze koning is, en dat hij de tempel voor God bouwt. We lezen in dit blok ook een wijsheidstekst uit het bijbelboek Prediker. Op deze zondag horen we hoe Salomo zijn vader David opvolgt als koning van Israël.

Tekst(en): 1 Koningen 1: 1-10 en 32-36 en 2: 10-12

Eredienst online van 28 juni 2020

Het voorbeeld van de drie dienaren

Aanvang: 28-6-2020 om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Wouter Koelewijn

Deze zondag is de vierde van een blok met vier verhalen uit het evangelie van Matteüs over Gods nieuwe wereld. De gelijkenis van deze week gaat over drie dienaren die allemaal uitgedaagd worden om te zorgen voor het geld van een rijke man.

Tekst(en): Matteüs 25:14-30

• Organist: Jan Simon Huijser
  • Lector: Bart Pausma
  • Kindermoment: Krijn van Zwieten
  • Muziek/zang: Hannah Kodde en fam. Van Deelen
  • Collecte: plaatselijke diaconie

Eredienst online van 21 juni 2020

‘Gods’ nieuwe wereld

Aanvang: 21-6-2020 om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Arrie van Veen uit Soest

BijbelBasics gaat deze week over een voorbeeld dat duidelijk maakt dat je goed moet opletten of Gods nieuwe wereld er al aankomt (Matteüs 25:1-13). Ds. Van Veen kiest als lezingen voor een gedeelte uit Jeremia waarin God een belangrijke boodschap van hoop heeft voor de ballingen in Babel. Ook de tweede lezing uit Johannes gaat over hoop: op vrede.

Tekst(en): Matteüs 25:1-13 (BijbelBasics), Jeremia 29 : 1, 4-14; en Johannes 14: 27

• Organist: Bernard van Beek
  • Lector: Marlene van der Star
  • Kindermoment: ds.Van Veen
  • Zang: fam. Van Deelen
  • Collecte: Werelddiaconaat/Kerk in Actie (vluchtelingen in Colombia)

Eredienst online van 14 juni 2020

‘Gods’ nieuwe wereld

Aanvang: 14-6-2020 om 10.00 uur
Voorganger: ds. Joke Quik-Verweij, Brummen

Deze zondag is de tweede van een blok met vier verhalen uit het evangelie van Matteüs over Gods nieuwe wereld. Op elke zondag staan voorbeelden (gelijkenissen) van Jezus centraal die iets laten zien van deze nieuwe wereld.
Vandaag een voorbeeld dat laat zien hoe Gods nieuwe wereld onze wereld ondersteboven keert.

Tekst(en): Matteüs 20: 1-16

• Organist: Jan Simon Huijser