Berichten

Bazaar 2020

De jaarlijkse bazaar van de Hervormde gemeente van Renkum zal gehouden worden op vrijdag 15 mei van 19.00 uur tot 21.00 uur en zaterdag 16 mei van 10.00 uur tot 15.30 uur.

Nadere informatie zal tijdig via onze website en media bekend worden gemaakt.

Kerstnachtdienst 24 december 2019

foto Neva Ensemble 2019

“Neva Ensemble” uit St. Petersburg in Kerstnachtdienst

In de Hervormde Kerk aan de Kerkstraat in Renkum wordt dinsdag 24 december weer een Kerstnachtdienst gehouden, een gezamenlijke dienst van de Gereformeerde en Hervormde kerken van Renkum en Heelsum. Voorganger is ds. Wouter Koelewijn en het thema van de dienst is: “Geef licht”. Medewerking zal worden verleend door het bekende “Neva Ensemble” uit St. Petersburg, o.l.v. Vladimir Matigulyn en Valery Heddes, piano. De samenzang wordt begeleid door Jan-Simon Huijser, orgel en Nico Stunnenberg en Bert van Ginkel, trombone.
De Kerstnachtdienst begint om 21.30 uur,  maar al vanaf 21.15 uur is er samenzang van kerstliederen. (In de twee andere protestantse kerken is deze avond geen dienst.)

Het “Neva Ensemble” is elk jaar in december en januari in Nederland voor concerten en medewerking aan kerkdiensten in het hele land. Ook enkele jaren geleden was dit Russische ensemble al eens in Renkum te gast. De vijf professionele zangers (sopraan, mezzosopraan, tenor, bariton en bas) en hun pianiste volgden opleidingen aan verscheidene conservatoria in Rusland. In de Kerstnachtdienst zal dit bijzondere ensemble een aantal bekende en traditionele kerstliederen laten klinken,  zoals Oh, come all ye faithful, Angels we have heard on high, Ave Maria, God bless us everyone en enkele traditionele Oekraïense kerstliederen.

Protestantse gemeenten zoeken een nieuwe predikant(e)

In Renkum en Heelsum zijn drie PKN gemeenten op weg naar een fusie, die in 2020 zijn beslag zal vinden. Het zijn de Hervormde Gemeente Renkum, Hervormde Gemeente Heelsum-Kievitsdel en de Gereformeerde Kerk van Renkum/Heelsum.In de laatste twee gemeenten is de predikantsplaats vacant en zijn we op zoek naar een predikant(e) met ervaring in één of meerdere gemeenten. De eerste prioriteit ligt bij de vorming van deze gemeente, waarbinnen diversiteit bestaat die gerespecteerd wordt en als elkaar verrijkend kan worden beleefd. Dit in nauwe samenwerking met de huidige predikant van de Hervormde gemeente Renkum. De tweede prioriteit is aandacht voor de midden- en jongere generatie. De derde prioriteit ligt bij het vormen van een gemeente die van betekenis is voor de wereld waarin we leven, gericht op geloofsontwikkeling door onderlinge contacten, voeling houdend en waar mogelijk samenwerkend met maatschappelijke organisaties.

Profielschetsen:

Profielschets_gemeente

Profielschets_predikant

Dodenherdenking

Op 4 mei is er om 19:00 uur een Herdenkingsdienst in de Hervormde Kerk aan de Kerkstraat 7 te Renkum, georganiseerd door de gezamenlijke kerken van Renkum-Heelsum.
Voorganger is Ds. Wouter Koelewijn.
Medewerking aan de dienst verlenen Jan Simon Huijser, organist en het Heelsums Kerkkoor.
19.45 uur: Stille tocht naar het herdenkingsmonument aan de Europalaan te Renkum.

Bazaar 2019

Elk jaar organiseert onze gemeente een grote bazaar.

In 2019 zal dat op vrijdag 24 mei van 19.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag 25 mei van 10.00 uur tot 15.30 uur zijn.

Onze bazaar geniet regionale bekendheid door onder andere de enorme boekenmarkt, het Rad van Avontuur en de verkoop van curiosa en overheerlijke oliebollen.

Daarnaast wordt een groot deel van het terrein bij de kerk gebruikt voor de verkoop van zeer goed bruikbare spullen, ook wel bekend als rommelmarkt.

Om die spullen te kunnen verkopen, moeten we die wel hebben. Daarvoor vragen wij uw medewerking. We denken daarbij aan boeken, platen, CD’s, goedwerkende elektrische apparaten (geen oude TV’s en computers), sieraden, kleding, kleine meubels, serviesgoed, glaswerk, keukengerei, speelgoed, planten e.d. Voor grote meubelen is helaas geen plaats.

Dat alles kan worden ingeleverd op een aantal zaterdagen tussen 9.00 uur en 11.00 uur. De actuele data staan bij “Binnenkort” onder de Muurkrant.

Volkskerstzang

Het is een jarenlange traditie: de Volkskerstzang in de Sint Josephkerk in Heelsum.
In het verleden werd dit door de gezamenlijke kerken van Heelsum en Renkum georganiseerd.
Gelukkig kan het ook dit jaar weer doorgaan en wel op 16 december a.s.
Hoewel er nu geen zondagsvieringen meer gehouden worden, is het kerkgebouw nog steeds in gebruik in goed overleg met de toekomstige eigenaar.
De Renkumse Muziekvereniging Eendracht verzorgt de muziek en de koren MIO en HGK, onder leiding van Simon de Jong verzorgen de zang.
Daarnaast is er ook weer volop gelegenheid om samen te zingen.
We horen het kerstevangelie en ook voor de kinderen is er weer een bijzonder verhaal.
Na afloop is er voor iedereen de traditionele warme chocolademelk.
Iedereen is van harte uitgenodigd, zondag 16 december om 19.00 uur aan de Kamperdijklaan in Heelsum.