Berichten

Immanuel in Concert

D.V.  vrijdag 1 juni 2018 geeft het Christelijk Gemengd koor Immanuel uit Bennekom haar voorjaarsuitvoering genaamd “Immanuel in Concert”

Onder de bezielende leiding van haar dirigent Jan Willem den Hartogh heeft het koor de afgelopen maanden een aantal nieuwe liederen ingestudeerd welke spreken over de hoop die in ons leeft en de verwachting die wij hebben voor de toekomst!

Het concert vindt plaats in de Oude kerk te Ede, aanvang 20.00 uur (19.30 kerk open)

Medewerking wordt verleend door:

Bert Elbertsen: orgel, Bert Groothedde: pauken en bügel, Peter Koetsveld: klarinet.

Ds. N.W. Van den Houten zal de opening en de sluiting deze avond verzorgen.

Entree; €5,- (kinderen t/m12 jaar gratis).

Kaarten zijn te koop bij: Boekhandel Hardeman, Maandereind 10a Ede of Boekhandel Novita, Dorpsstraat 4 Bennekom of bij de ingang van de kerk op 1 juni.

Het belooft een mooi concert te worden.

U komt toch ook?

Voor info bel: 0317-420447.

Dodenherdenking

Programma 2018:

19.00 uur: Herdenkingsdienst in de Hervormde Kerk te Renkum georganiseerd door de gezamenlijke kerken van Renkum- Heelsum.

Voorganger is ds. Leendert Jan van Lingen.

Jan Simon Huijser, organist

19.45 uur: Stille tocht

Stille tocht vanaf de Hervormde Kerk, via Kerkstraat, Dorpsplein, Dorpsstraat, Beijerstraat en Europalaan naar het herdenkingsmonument op het evenemententerrein aan de Europalaan te Renkum.

19.55 uur: Dodenherdenking Europaplein

Met medewerking van muziekvereniging Eendracht vindt een korte herdenkingsceremonie plaats:
·         19.55 uur Koraalmuziek door muziekvereniging Eendracht.

·         19.58 uur Het blazen van de Taptoe

·         20.00 uur 2 minuten stilte.

·         20.02 uur Zingen van het Wilhelmus.

·         Welkomst woord namens de ROEV

·         Toespraak door vertegenwoordiger van het College van B en W.

·         Kranslegging

·         Gedicht: Mevr. A. van Duren-Palm

·         Gelegenheid tot het leggen van bloemen rond het monument.

ong. 20.40: Einde plechtigheid

Bazaar 2018

Elk jaar organiseert onze gemeente een grote bazaar. In 2018 zal dat op vrijdag 25 mei van 19.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag 26 mei van 10.00 uur tot 15.30 uur zijn.

Onze bazaar geniet regionale bekendheid door onder andere de enorme boekenmarkt, het Rad van Avontuur en de verkoop van curiosa en overheerlijke oliebollen. Daarnaast wordt een groot deel van het terrein bij de kerk gebruikt voor de verkoop van zeer goed bruikbare spullen, ook wel bekend als rommelmarkt. Om die spullen te kunnen verkopen, moeten we die wel hebben. Daarvoor vragen wij uw medewerking. We denken daarbij aan boeken, platen, CD’s, goedwerkende elektrische apparaten (geen oude TV’s en computers), sieraden, kleding, serviesgoed, glaswerk, keukengerei, speelgoed, planten e.d. Voor meubelen is helaas geen plaats, dus bijvoorbeeld ook geen tafels en stoelen. We zijn ook niet in staat om grote hoeveelheden op te halen bij mensen thuis, omdat we niet de beschikking hebben over een vrachtwagen.

Dat alles kan worden ingeleverd op een aantal zaterdagen tussen 9.00 uur tot 11.00 uur. De actuele data staan bij “Binnenkort” onder de Muurkrant.

Meer informatie over de bazaar is hier te lezen

Poppentheater

Als gezamenlijke kerken hebben we 11 maart 15:00 een Poppentheater uitgenodigd. Over de locatie kun je lezen in het volgende Samenklanknummer. Carla Vis komt met haar gezelschap Poppenenmeer naar Renkum en Heelsum. De voorstelling heet ‘Het mysterie van de moestuin’. Het mysterie van het leven komt van de Here God. Dingen gaan vaak fout, maar bij God mogen we altijd opnieuw beginnen, zoals de natuur elk jaar weer opnieuw tot bloei komt.

Josefien is maar wát trots op haar tuin. Van opa heeft ze geleerd hoe ze goed voor haar tuin moet zorgen. Het is een wonder hoe uit zo iets kleins zoveel moois kan groeien. Dit probeert ze ook aan Fabian te leren, maar dat valt niet mee. Als Josefien een paar dagen weg is en Fabian op haar tuin past, gaat er van alles mis. Blijft er nog wat van haar tuin over? Een programma met muziek, belichting en geluidseffecten.

Poster_V2

Kerkbalans 2018

Geef voor je kerk!” 

Dat is het thema van de actie kerkbalans die deze weken loopt.

Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Voor de een is het dat markante gebouw in het centrum van ons dorp, voor de ander een gemeenschap van gelovigen. Het is de plek van vieren en rouwen, van rust zoeken of tot bezinning komen. Waar je geïnspireerd wordt om het goede te zoeken. De plek van ontmoeten.

We steunen elkaar op belangrijke momenten in ons leven, maar staan ook voor elkaar klaar op een doodgewone doordeweekse dag.

Die momenten zijn niet in geld te vertalen. Maar dat centrale punt op belangrijke momenten moet wel onderhouden worden. Onze kerk kost geld. De erediensten, de vele activiteiten, de verwarming, de verlichting, personeelskosten, pastorale en missionaire projecten – het zijn kosten die gemaakt worden om de kerkdeuren open te houden, en jullie welkom te heten.

Daarom is er de actie Kerkbalans.

De vele vrijwilligers zijn op pad om bij u langs te gaan met een brief. Hier kan de gift voor dit jaar op ingevuld worden.  Geen lid? neem dan even contact met ons op.

Voor meer informatie klik hier 

Ook de jeugd heeft in het teken van kerkbalans een mooie fotowedstrijd gehad.

 

Foto wedstrijd

‘Maak een mooie foto en zet jou betekenis er op’.

Dat was de moeilijke opdracht voor de jeugd Hervormd Renkum. Je hoopt natuurlijk op een reactie want het is niet zo eenvoudig als je op jonge leeftijd gevraagd wordt om je gevoel over de Kerk en het geloof op één foto vast te leggen.

Maar de jeugd heeft ons aangenaam verrast met mooie inzendingen en het was helemaal niet makkelijk om eventjes een winnaar aan te wijzen.

De inzending van Karlijn Quist stak er net iets boven uit en is terechte winnaar van de fotowedstrijd 2018.

U zult haar inzending overigens tegen komen op de publicatieborden Kerkbalans 2018.

Vrijdag 12 januari jl. heeft Gert van de Weerd tijdens Rock Solid avond alle inzenders verrast met een bezoekje om een ieder te bedanken en natuurlijk ook de prijzen te overhandigen.

hieronder zijn alle inzendingen nog eens rustig te bekijken.

College van kerkrentmeesters

Basiscatechese

Basiscatechese

De basiscatechese is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar (groep 5 t/m 8). Wil je meer ontdekken over God en jezelf en wil je samen meer leren over de bijbel en de kerk, wees er dan bij! Samen gaan we de basis van het geloof en de bijbel bespreken. Hierbij zal het gebed “Onze Vader” en de betekenis van het avondmaal centraal staan.

Wanneer: dinsdagmiddag 30-1, 6 en 13 februari, van 16:15 uur – 17:00 uur Waar: in Overweide (de zijzaal van de hervormde kerk van Renkum.) Contactpersoon: ds. Leendert Jan van Lingen, 06-38101701 of mail

 

Voor meer informatie over de verschillende soorten Catechese.

Herdertjestocht 2017

Vanavond is de herdertjestocht van 2017 geweest. Velen zijn in en om de kerk geweest en hebben het kerstverhaal gehoord.

De herout wees je de weg naar de Herberg. Even uitrusten met een warme chocolademelk. De wachter kwam je hier ophalen en bracht je bij Herodes. Hij wees je vervolgens de weg naar de herders. De herders wisten meer van het Kind dat geboren was en hielpen je verder op weg. Vervolgens kwam je aan bij Jozef en Maria. Hier was de stal met het kindje Jezus in de kribbe waar je naar op zoek was.

Na de stal nog even langs het engelenkoor dat in de kerk aan het zingen was. Hier kon je even opwarmen, genieten van het engelen koor en de verhalen nog even terug halen.

Hieronder enkele foto’s.