Zending & Evangelisatie

Als gemeente staan we niet alleen in de wereld. We weten ons verbonden met de wereldwijde kerk. Vanuit deze visie willen we niet een naar binnen gekeerde gemeente zijn, maar juist een gemeente die naar buiten treed. De dorpen mogen ons zien en weten wat ons drijft.

Binnen onze gemeente hebben we contacten met gemeenten in het buitenland en zijn er twee commissies die zich actief bezig houden met zending en evangelisatie.

Vanuit onze kerk is de familie Anthonissen uitgezonden via kerk in actie naar Israël. Ze zijn te volgen via hun blog

Marleen Anthonissen-van der Louw – Pastoraal werker, uitgezonden naar Israël

In 2013 werden Ilja en Marleen Anthonissen-van der Louw door Kerk in Actie uitgezonden naar Jeruzalem. Begin 2014 gingen ze er met hun kinderen Marieke en Niels wonen. Het was hun taak verbinding te leggen tussen Nederlandse en lokale christenen. Tot onze ontsteltenis en groot verdriet werd Ilja op 21 oktober 2017 plotseling weggenomen. Ilja was onderwijsadviseur bij het Bethlehem Bible College. Dat werk is nu gestopt.

Marleen is met de kinderen terug in Jeruzalem. Zij zet daar haar werk voort als pastoraal werker bij de Lutherse Redeemer Church, voor de Nederlandse gemeenschap in en om Jeruzalem, en geeft voorlichting aan Nederlandse bezoekers.