Wanneer het leven hier op aarde ten einde is gekomen rouwen we om onze dierbare die heengegaan is. De kerk is er ook in deze dagen van rouw. Er kan vanuit de kerk begraven worden. Er is een samenkomst, waarbij het leven van de overledene wordt herdacht.

Troost

Wanneer een dierbare heengegaan is kun je ondergedompeld zijn in rouw en verdriet. Wat je dan nodig hebt, is troost. Troost kan het leven verlichten, ook al wordt het verdriet misschien niet weggenomen.

Vanuit de bijbel klinken woorden van troost.

En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan.

Openbaring 21 vers 4

Hoop

We mogen ook hoop hebben. De dood heeft immers niet het laatste woord: we leven vanuit de verwachting van een nieuw begin, van leven na dit leven.

In het huis mijns Vaders zijn vele woningen (anders zou Ik het u gezegd hebben) want Ik ga heen om u plaats te bereiden

Johannes 14:2

Uitvaart

Vanuit onze kerk is het mogelijk om een dienst ter nagedachtenis van de overledene te houden. Deze plechtigheid kan door een van onze voorgangers geleid worden.

Hierover kunt u contact opnemen met een van onze voorgangers of via onderstaande link: