Kringen

Binnen de kerken van Renkum en Heelsum zijn diverse kringen. Deze kringen zijn groepen mensen die samenkomen rondom een thema of levensfase. We vinden het belangrijk om niet alleen op de zondagen samen te komen in een viering, maar ook in een kleinere groep persoonlijk de verdieping op te zoeken. Dit kan b.v. een verdieping zijn in persoonlijk geloof of kennis. Deze samenkomsten zijn open voor iedereen. Iedereen is dus welkom om zich aan te sluiten bij een van de kringen of gewoon een keer langs te komen om te proeven aan de sfeer.

Hieronder zullen de diverse kringen benoemd worden met een kleine uitleg en contact gegevens. Dit betreffen alle kringen van het winter seizoen 2017 / 2018.

Kring 88

We zijn een gesprekskring, die sinds 1988 bestaat. Voorop staat het contact met elkaar, het delen van lief en leed. Soms bespreken we een Bijbelgedeelte of heeft iemand iets voorbereidt wat hem of haar bezig houdt. Kortom:” Kerk, Geloof en Leven”. Andere invullingen als een film, een boekbespreking of een wandeling vinden we leuk.

Wanneer: maandelijks, meestal 3e woensdag, 7x per jaar Waar: afwisselend bij één van de deelnemers Informatie: Mail

Bijbelkring 1

De Bijbelkring is bedoeld voor gemeenteleden die het fijn vinden om met elkaar een gedeelte uit de bijbel te lezen en met elkaar te bespreken. Samen zoeken naar waar het vandaag op aan komt om als christen te leven. Op dit moment maken vooral zestig plussers deel uit van deze groep.

Wanneer: maandelijks, ’s avonds Waar: afwisselend bij één van de deelnemers Informatie: Mail

Bijbelkring 2

Interesse in het christelijk geloof? kom eens langs!

We willen met elkaar (een gedeelte uit) een Bijbelboek bestuderen en ons afvragen wat dit voor ons betekent. Op dit moment maken vooral mensen in de leeftijd van 20 tot 40 deel uit van deze kring.

de-bijbel

Wanneer en waar? Samen te bepalen Informatie: Mail

Bijbelkring senioren

We bespreken met elkaar onderwerpen. In 2016 behandelen we ‘De laatste dingen’. Er heerst een open sfeer, waarin iedereen zich vrij voelt te zeggen wat hij wil. Wilt u eens een keer komen kijken, dan bent u van harte welkom!

Wanneer: maandelijks op dinsdag van 14:30 uur – 16:00 uur, 4 oktober, 1 november en 6 december. Waar: in gebouw Rehoboth in Heelsum. De data voor 2017 worden op 6 december afgesproken. Informatie: Mail

Kring Ontmoeting

Deze kring gaat dit jaar weer van start. Iedereen die samen na wil denken over de betekenis van het geloof voor je leven, is van harte welkom. Maandelijks komt deze kring bij elkaar.

Parenting Children Course

Hoe ga je om met boosheid (van jezelf en van je kind)?  Dat was de afgelopen keer een thema op de voorbereidingskring van deze gave cursus. Wij zijn als ouders erg enthousiast over de inhoud van deze cursus. Afgelopen jaar hebben we deze voor het eerst in Renkum/Heelsum gehouden. Na iedere avond is er genoeg ‘huiswerk’ om mee aan de slag te gaan met je kind(eren). En het werkt. Daarnaast is het gewoon prettig om tijd te nemen om ervaringen als ouders te delen.

parentingchildren

Ook dit jaar is deze weer in onze dorpen. Bedoeld voor iedere ouder (van 0-tot 10-jarigen), niet-kerkelijk en kerkelijk, getrouwd of gescheiden.

Handwerkkring

Lekker met de handen bezig zijn?

Elke donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur is Overweide open. Iedereen is welkom, hetzij voor een praatje en een bakje koffie, maar natuurlijk ook om weer te breien of te haken voor het goede doel: stichting De Samaritaan. . Welkom!