Jeugd & Jongeren

“Laat de kinderen tot mij komen”

Deze uitspraak heeft Jezus Christus zelf gedaan. Vanuit de kerk willen we dan ook bijdragen aan een christelijke opvoeding. Dit in zowel kennis als ontmoeten. Tijdens de zondagse vieringen is er voor alle leeftijden een geschikte invulling. Voor de aller jongste is er oppas en voor de kinderen van de basisschool is er een nevendienst. Ook de oudere jeugd zal zo veel mogelijk betrokken worden bij de viering.

Naast de zondagse vieringen zijn er enkele bijeenkomsten door de week.

Deze diverse bijeenkomsten zijn te vinden ín de aansluitende pagina’s.

Herdertjestocht

Lichtjes, Kerst?

De herdertjestocht van de hervormde kerk is gelijk gehouden met de lichtjesavond van de ondernemersvereniging van Renkum. Hiermee was er een mooie wandeling te maken vanaf het centrum naar de molen en terug.

Halverwege was de Hervormde Kerk open. Hier is het kerstverhaal uitgebeeld en verteld.

Waar je ook in Renkum liep, (meer…)

Rock solid

Alles kan..

Samen met leeftijdsgenoten hele gekke spellen doen, veel lachen en een vette uitsmijter aan het eind en dat alles rond een (Bijbels) thema. BEN JE NOG NOOIT GEWEEST!!!!… dan is nu je kans!!! Kom een keer kijken en doe gezellig mee! Neem vrienden of vriendinnen mee, dan wordt het nog gezelliger.

Voor wie: voor iedereen vanaf groep 7 t/m de 2e klas van het voortgezet onderwijs Wanneer: vrijdagavond van 20:02 uur tot ongeveer 21:28 uur, vanaf 7 oktober elke 2 weken 6 Waar: in Overweide, de zijzaal van de Hervormde kerk in Renkum Kosten: één euro per avond Informatie: Mail

De Pastorie

Wie heeft gelijk?

In de Pastorie van Heelsum is iedereen van 14 – 24 jaar oud, heel erg welkom om elkaar te ontmoeten, samen te eten en op een prettige manier samen over het geloof te praten. ‘Wat geloof ik eigenlijk?’, ‘Wat geloven we in de kerk?’ en ‘Wie heeft nu eigenlijk gelijk?’ Geen vraag is vreemd, geen thema is taboe.

Wanneer: vanaf 4 oktober iedere twee weken vanaf 18:00 uur Waar: Pastorie Heelsum Informatie: Mail

Startweekend winterwerk

Startweekend

In de winterperiode worden er activiteiten georganiseerd rondom de kerken. Tijdens het startweekend winterwerk vieren we met elkaar dat de activiteiten weer gaan starten. Dit vieren we met de gezamenlijke Protestantse kerken van Renkum en Heelsum.

Vrijdagavond Sportavond

Sporten voor jong en oud. We gaan samen volleyballen van 19:00 – 21:00 in de gymzaal van Doelum. Omdat het aantal belangstellenden ieder jaar groeit, wijken we dit jaar uit naar de Doelum. Er is natuurlijk ook iets te eten en te drinken! Ook om te supporteren ben je van harte welkom.

Zondag  Dienst, spel, lunch

hopen we op weer net zo’n feestelijke dienst als vorig jaar. We vieren met elkaar het begin van het nieuwe seizoen in de Hervormde kerk van Heelsum. Het thema voor de dienst is “Een goed gesprek”, Markus 8:27 t/m 33. Na afloop drinken we koffie met elkaar. Er is daarna te kiezen uit diverse activiteiten: o.a. Springkussen, Emmaüswandeling, Workshop schilderen, Quiz, Spel voor de jeugd (7 t/m 12 jaar), Loungeplek voor de jongeren (met spellen).

Als afsluiting willen we samen de lunch nuttigen. Als iedereen wat te eten meeneemt kunnen we genieten van een overvloed aan eten.

Iedereen van harte uitgenodigd!

Voor de organisatie is het handig om te weten waarop gerekend kan worden.

Daarom is er een opgaveformulier mèt het hele programma. Opgave formulier Startweekend 2018  Even dowloaden en invullen!!

Ook is het mogelijk om via onderstaande opgave je aan te melden.

Lerende gemeente

De gemeente is geroepen blijvend een lerende gemeenschap te zijn. De vorming en toerusting van haar leden krijgt gestalte in onderricht en bezinning, in meditatie en gebed, in beraad en daadwerkelijke inzet.

Jonge gemeenteleden

Van generatie op generatie wordt het geloof in God doorgegeven. (meer…)