Jeugd & Jongeren

“Laat de kinderen tot mij komen”

Deze uitspraak heeft Jezus Christus zelf gedaan. Vanuit de kerk willen we dan ook bijdragen aan een christelijke opvoeding. Dit in zowel kennis als ontmoeten. Tijdens de zondagse vieringen is er voor alle leeftijden een geschikte invulling. Voor de aller jongste is er oppas en voor de kinderen van de basisschool is er een nevendienst. Ook de oudere jeugd zal zo veel mogelijk betrokken worden bij de viering.

Naast de zondagse vieringen zijn er enkele bijeenkomsten door de week.

Deze diverse bijeenkomsten zijn te vinden ín de aansluitende pagina’s.

Herdertjestocht

Lichtjes, Kerst?

De herdertjestocht van de hervormde kerk is gelijk gehouden met de lichtjesavond van de ondernemersvereniging van Renkum. Hiermee was er een mooie wandeling te maken vanaf het centrum naar de molen en terug.

Halverwege was de Hervormde Kerk open. Hier is het kerstverhaal uitgebeeld en verteld.

Waar je ook in Renkum liep, (meer…)

Rock solid

Alles kan..

Samen met leeftijdsgenoten hele gekke spellen doen, veel lachen en een vette uitsmijter aan het eind en dat alles rond een (Bijbels) thema. BEN JE NOG NOOIT GEWEEST!!!!… dan is nu je kans!!! Kom een keer kijken en doe gezellig mee! Neem vrienden of vriendinnen mee, dan wordt het nog gezelliger.

Voor wie: voor iedereen vanaf groep 7 t/m de 2e klas van het voortgezet onderwijs Wanneer: vrijdagavond van 20:02 uur tot ongeveer 21:28 uur, vanaf 7 oktober elke 2 weken 6 Waar: in Overweide, de zijzaal van de Hervormde kerk in Renkum Kosten: één euro per avond Leiding en contactpersonen: Jannet, Renske en Ton, 0317-319264 jannetvandeelen@gmail.com

De Pastorie

Wie heeft gelijk?

In de Pastorie van Heelsum is iedereen van 14 – 24 jaar oud, heel erg welkom om elkaar te ontmoeten, samen te eten en op een prettige manier samen over het geloof te praten. ‘Wat geloof ik eigenlijk?’, ‘Wat geloven we in de kerk?’ en ‘Wie heeft nu eigenlijk gelijk?’ Geen vraag is vreemd, geen thema is taboe.

Wanneer: vanaf 4 oktober iedere twee weken vanaf 18:00 uur Waar: Pastorie Heelsum Contactpersoon: Anneli Langbroek, anneliamersfoort@hotmail.com

Startweekend winterwerk

Startweekend 23/24 september

Voor de 2e keer wordt er een gezamenlijk startweekend georganiseerd door de 3 Protestantse kerken van Renkum en Heelsum.

In de winterperiode worden er activiteiten georganiseerd rondom de kerken. Tijdens het startweekend winterwerk vieren we met elkaar dat de activiteiten weer gaan starten. Dit vieren we in de Hervormde kerk van Renkum.

Zaterdagavond zijn er twee heel diverse activiteiten.

Sporten voor jong en oud. We gaan samen volleyballen van 19:00 – 21:00 in de gymzaal in de Rijnkom. Omdat het aantal belangstellenden ieder jaar groeit, wijken we dit jaar uit naar de Rijnkom. Er is natuurlijk ook iets te eten en te drinken! Ook om te supporteren ben je van harte welkom.

Mocht je zaterdagavond meer rust voor hoofd en lichaam wensen: kom dan naar de hervormde kerk van Renkum voor een orgel- en clavecimbelconcert. Aanvang 20:00 Vervoer kan geregeld worden.

Zondag hopen we op weer net zo’n feestelijke dienst als vorig jaar. We vieren met elkaar het begin van het nieuwe seizoen in de Hervormde kerk van Renkum. Het thema voor de dienst is “Wat houd ik van Uw huis”. Na afloop drinken we koffie met elkaar. Er is daarna te kiezen uit diverse activiteiten: Er is veel te knutselen voor jong en oud. De wat stoerdere bouwers gaan een mobiele kerk bouwen. Er is een fietstocht en een lezing over de historie van kerkelijk Renkum/Heelsum.

Als iedereen wat te eten meeneemt kunnen we genieten van een overvloed aan eten. Deze maaltijd sluiten we af met een sing-in.

Iedereen van harte uitgenodigd!

Voor de organisatie is het handig om te weten waarop gerekend kan worden.

Daarom is er een opgaveformulier mèt het hele programma.

Opgave formulier Startweekend 2017

Even dowloaden en invullen!!

Lerende gemeente

De gemeente is geroepen blijvend een lerende gemeenschap te zijn. De vorming en toerusting van haar leden krijgt gestalte in onderricht en bezinning, in meditatie en gebed, in beraad en daadwerkelijke inzet.

Jonge gemeenteleden

Van generatie op generatie wordt het geloof in God doorgegeven. (meer…)