Elk jaar organiseert de Hervormde gemeente Renkum een grote bazaar.

De bazaar geniet regionale bekendheid door onder andere de enorme boekenmarkt, het Rad van Avontuur, de verkoop van curiosa en overheerlijke oliebollen.Daarnaast wordt een groot deel van het terrein bij de kerk gebruikt voor de verkoop vanzeer goed bruikbare spullen, ook wel bekend als rommelmarkt.

Wanneer: in 2018 vrijdag 25 mei van 19:00 uur tot 21:00 uur en zaterdag 26 mei van 10:00 uur tot 15:30 uur Waar: in en rondom de kerk Bazaar10

Boekenmarkt

De grote jaarlijkse boekenmarkt in de kerk heeft een goede naam in de regio. De organisatie ziet steeds weer kans om een groot aanbod van oude en nieuwe boeken te presenteren. Met ruim 500 grote dozen met boeken, op onderwerp gesorteerd op de kerkbanken, heeft de kerk die twee dagen veel weg van een grote boekhandel.

Bazaar16Naast veel literatuur, romans, geschiedenis en theologie is er dit jaar ook een weer een groot aanbod in de genres culinair, landen en reizen, natuur, creatief, sport, kinderboeken enz. In deze rubrieken zijn er ook veel bijzondere en nieuwe boeken te koop tegen zeer lage prijzen.

De boekenmarkt in onderdeel van de grote bazaar

Informatie: Mail

Meer dan boeken!

Rondom het kerkgebouw staan enkele tientallen speciale kraampjes met bijzonder

glaswerk, curiosa, kleding, speelgoed, tassen en sjaals, bloemen en planten. Deze
artikelen worden met zorg door de vele vrijwilligers uitgezocht en gesorteerd.

Voorafgaand aan de bazaar is de jaarlijkse bazaar loterij. De trekking vind plaats op de zaterdag. Tijdens de bazaar is er nog de mogelijkheid om loten te kopen aan de bar.

Rad van Avontuur

Het rad van avontuur draait zowel op vrijdag als op zaterdag.

Door het kopen van plankjes met Bazaar19drie nummers erop kan men meedoen aan een ronde. Wanneer alle plankjes verkocht zijn, zal er aan het rad gedraaid worden. En dan blijkt wie er een of meerdere prijzen heeft gewonnen!

De lokale ondernemingen hebben de prijzen beschikbaar gesteld. Dit varieert van tegoedbonnen tot diverse mooie artikelen.

Innerlijke mens

Waar gezelligheid heerst, valt ook altijd iets te eten en te drinken. De barbecue zal zorgen voor lekkere broodjes. Hiernaast zal, speciaal voor de bazaar, de oliebollen kraam aanwezig zijn om de regionaal bekende overheerlijke oliebollen te gaan bakken.

Drinken is te verkrijgen aan de bar in de zaal “Overweide”.

Spullen te veel?

De voorbereidingen voor de grote jaarlijkse bazaar in en rond de Hervormde Kerk aan de Kerkstraat in Renkum ligt nooit stil.

Voor deze bazaar, boekenmarkt en rommelmarkt zijn overtollige maar nog bruikbare spullen van harte welkom voor verkoop in de diverse kramen:
boeken, platen, CD’s, elektrische apparaten (geen oude beeldbuis-tv’s), sieraden, hoeden, tassen, kleding, sjaals, schilderijen, serviesgoed, lampen, curiosa, glaswerk, keukengerei, (tuin)gereedschap, fietsen, speelgoed, enz. Voor meubelen is er helaas geen plaats.

Ook kamerplanten en tuinplanten die een tweede leven worden gegund, zijn van harte welkom.

Dus ga je binnenkort verhuizen, kleiner wonen of bent je sowieso toe aan het opruimen van zolder, kelder of schuur? Bruikbare spullen die je over hebt, worden met zorg in ontvangst genomen en gesorteerd!

Kijk op de voorpagina bij “Binnenkort” voor de inlevermomenten.

Wat kan ik doen?

Zowel op de vrijdag avond als de zaterdag zijn er vele handen nodig. Maar ook in de voorbereiding maken vele handen ligt werk. Dit kan variëren van een kraam bemensen, helpen bij de inzameldagen, boeken sjouwen en sorteren tot pr activiteiten.

Wanneer je je geroepen voelt om je steentje bij te dragen kun je contact opnemen. Mail

Sponsoring

De bazaar is in de loop van de jaren geworden tot een evenement van betekenis, met een grote toeloop van bezoekers, niet alleen uit Renkum en Heelsum maar ook uit de wijde omgeving. De opbrengst van de bazaar komt geheel ten goede aan de instandhouding van het kerkgebouw en het kerkenwerk.

Voor het slagen van de bazaar hebben wij uw onmisbare hulp nodig.
U kunt dat op verschillende manieren doen. Wellicht heeft u dat in voorgaande jaren al vaker gedaan.

1e. Sponsoring van het Rad van Avontuur.

Het Rad heeft 99 nummers. Naar rato van uw financiële bijdrage wordt u ‘eigenaar’ van een aantal van die nummers. Uw bedrijfsnaam wordt iedere keer omgeroepen wanneer het Rad op één van ‘uw’ nummers stopt.

2e. Het beschikbaar stellen van prijzen voor het Rad van Avontuur.

Dat kunnen producten of waardebonnen zijn. Bij de waardebonnen wordt altijd de naam van de gever genoemd.

3e. Het beschikbaar stellen van prijzen voor de verloting.

Er worden 1500 loten verkocht à € 1,-. Ook daarvoor kunt u producten of waardebonnen geven.

In de maand voorafgaand aan de bazaar zullen alle ondernemers van Renkum en Heelsum bezocht worden door een vrijwilliger.

Wij zijn een ANBI-erkende instelling en kunnen u een kwitantie verstrekken voor uw bijdrage.

Mocht u niet benaderd zijn of u wilt alvast iets vastleggen kunt u contact opnemen met de bazaar commissie. Mailbazaar_logo