Kerstnachtdienst 24 december 2019

foto Neva Ensemble 2019

“Neva Ensemble” uit St. Petersburg in Kerstnachtdienst

In de Hervormde Kerk aan de Kerkstraat in Renkum wordt dinsdag 24 december weer een Kerstnachtdienst gehouden, een gezamenlijke dienst van de Gereformeerde en Hervormde kerken van Renkum en Heelsum. Voorganger is ds. Wouter Koelewijn en het thema van de dienst is: “Geef licht”. Medewerking zal worden verleend door het bekende “Neva Ensemble” uit St. Petersburg, o.l.v. Vladimir Matigulyn en Valery Heddes, piano. De samenzang wordt begeleid door Jan-Simon Huijser, orgel en Nico Stunnenberg en Bert van Ginkel, trombone.
De Kerstnachtdienst begint om 21.30 uur,  maar al vanaf 21.15 uur is er samenzang van kerstliederen. (In de twee andere protestantse kerken is deze avond geen dienst.)

Het “Neva Ensemble” is elk jaar in december en januari in Nederland voor concerten en medewerking aan kerkdiensten in het hele land. Ook enkele jaren geleden was dit Russische ensemble al eens in Renkum te gast. De vijf professionele zangers (sopraan, mezzosopraan, tenor, bariton en bas) en hun pianiste volgden opleidingen aan verscheidene conservatoria in Rusland. In de Kerstnachtdienst zal dit bijzondere ensemble een aantal bekende en traditionele kerstliederen laten klinken,  zoals Oh, come all ye faithful, Angels we have heard on high, Ave Maria, God bless us everyone en enkele traditionele Oekraïense kerstliederen.