Herdertjestocht 2016

Lichtjes, Kerst?

De herdertjestocht van onze Hervormde gemeente is gelijk gehouden met de lichtjesavond van de ondernemersvereniging van Renkum. Hiermee was er een mooie wandeling te maken vanaf het centrum naar de molen en terug.

Halverwege was de Hervormde kerk open. Hier is het kerstverhaal uitgebeeld en verteld.

Waar je ook in Renkum liep, je werd aangehouden door de 3 wijzen uit het Oosten. Buiten op het kerkplein kwam je zo de herberg inlopen waar je gratis een beker warme chocolade melk kon drinken en uitrusten van de lange wandeling. Wanneer je rond de kerk liep kwam je als eerste de herders tegen. Wanneer de herders verteld hadden waarom ze hier waren, hebben ze je doorverwezen naar de stal. Die was iets verderop. Hier waren Jozef en Maria met hun kind Jezus.

Binnen hebben we allemaal genoten van een jeugd zanggroep. Zij hebben ons verrast met mooie kerstliederen.